Vad är definitionen av skidåkning?

Skidåkning är både ett fritidssysselsättning och en tävlingssport. Skidåkaren färdas ovanpå snön genom att fästa långa skidor, även kända som löpare, på specialbyggda pjäxor. IOC och ISF erkänner många tävlingstävlingar för skidåkning.

Gör dig redo för vinterruschen.

Skidåkning är både ett fritidssysselsättning och en tävlingssport. Skidåkaren färdas ovanpå snön genom att fästa långa skidor, även kända som löpare, på specialbyggda pjäxor. IOC och ISF erkänner många tävlingstävlingar för skidåkning. Skidåkning har blivit så populärt med åren att de flesta vet vad det innebär. Snowboardåkning är en jämförbar snöaktivitet som använder en enda bred bräda snarare än de två tunnare brädorna som används av skidåkare. Skidåkare koordinerar sina rörelser och styr sin hastighet och riktning med hjälp av skidor och stavar. Skidåkning kräver nyckelfärdigheter som balans, vikt och kantkontroll.

Skidstilar

Alpin

Alpin skidåkning, ofta känd som utförsåkning, görs vanligtvis i en skidort eller torr backe. Den utvecklades i de europeiska alperna och kännetecknas av fasta hälbindningar som fäster på skidåkarens tå och hälkänga. Slalom, storslalom, Super-G, utförsåkning och handikappskidåkning är tävlingsklasser.

Nordisk

Längdskidåkning, även känd som terrängskidor, är den tidigaste typen av skidåkning, som har sitt ursprung i Skandinavien som ett sätt att ta sig fram på snö. Den använder sig av frihäl-bindningar, som fäster på skidåkarens pjäxor vid tårna men inte vid hälarna. Detta grundläggande tillvägagångssätt gav upphov till en mängd tävlings- och fritidsskidspecialiseringar.

Skidåkningsinstruktion

När man lär sig åka skidor är det första en skidåkare måste veta hur man slutar. Om han inte kan stoppa sin oförutsägbara nedstigning kan en nybörjare tappa kontrollen och bli en fara för sig själv och andra skidåkare. Skidutrustning är gjord för att du ska kunna falla. När du faller ska dina skidbindningar (som fäster dina pjäxor på dina skidor) släppa, så att du kan krascha in i snön utan trassel eller skador på benen. Men om dina skidbindningar är felaktigt inställda kommer de antingen inte att mata ut dig (om det är för hårt), vilket är farligt, eller så tar de bort dig ofta och i onödan, vilket gör att du faller när du inte borde (om du är för lös). På alla nivåer av skidåkning kan ett snabbt stopp rädda inte bara dina lemmar utan ditt liv. Släng dig på marken om allt annat misslyckas. Det är trots allt bara snö, och som nybörjare behöver du lite träning på att falla. Det kommer sannolikt att hända ofta, och det är uppmuntrande att veta att det inte orsakar någon skada om det görs på rätt sätt. Även de starkaste åkarna kan behöva göra detta eftersom det är den bästa strategin för att stoppa fara från att närma sig i fart när de har nått en hög hastighet.

Den första skidtekniken en nybörjare bör behärska är snöplogen (även känd som kilen i USA). Det gör det möjligt för en nybörjare att ta sig ner och hantera skidbacken lugnt och exakt. Snöplogen är gjord för att röra sig långsamt så att nybörjare inte tappar kontrollen. Trots att det i huvudsak är en nybörjarteknik kan snöplogen användas av mer erfarna skidåkare i vissa situationer, som när sikten är extremt dålig.

Här är en snabb sammanfattning av hur man använder snöplogen. Antag platsen för en snöplog. Denna position kan inte ändras efter att den har antagits tills din löptur är slutförd. Arbetet liknar detta. Det är dock bäst att ta hjälp av en instruktör för att säkerställa att du inte lär dig den felaktiga positionen. Tår i klackar ut, peka dina skidor inåt så att de möts vid spetsarna i en V-form. Genom att försiktigt böja benen, dra in knäna mot varandra, så kommer skidornas ytterkanter automatiskt att sjunka ner i snön. Avslappnade armar framför dig, med spetsarna på dina stolpar, pekade utåt, för att hålla överkroppen lugn. Det skulle hjälpa om du vänder dig mot den bortre sidan och pekar diagonalt nedför en mjuk löpning, vilket ger dig själv gott om tid att vända.