Kändisar åker gärna Vasaloppet

Vasaloppet är en uråldrig tradition, det första Vasaloppet utfördes 1520 när Gustav Vasa flydde från Kristian den andres soldater. Sträckan är 90 kilometer lång och går från Sälen till Dalarna. Det var dock först 1922 detta blev ett årligt lopp som utförs till minne av Gustav Vasa. Detta är ett lopp som är lite speciellt då vem som helst är tillåten att delta i Vasaloppet. Då intresset idag är så stort när det kommer till Vasaloppet så arrangeras det flera olika tävlingar, en del av dessa är en kortare sträcka vilket gör det möjligt för barn och personer som är i sämre kondition att delta. Tanken är helt enkelt att alla ska kunna vara med och delta i Vasaloppet och det handlar inte lika mycket längre om vem som kommer att bli vinnare, även om en vinnare givetvis koras och det är en fantastisk ära att vinna Vasaloppet.

2004 var det över 40 000 människor som deltog i Vasaloppet och därefter har antalet ständigt ökat. Att åka Vasaloppet är för många familjer en tradition som alla gör tillsammans, därtill dricker man blåbärssoppa efter vägen och detta är en mycket mysig vintersport samt något man får räkna med att det kommer att ta en heldag. Allt beror givetvis på vilken typ av kondition man är i, det är dock någonting fantastiskt att slutföra Vasaloppet oavsett hur lång tid det har tagit att genomföra. Vasaloppet sänds dessutom på TV och många väljer att följa med i det om man inte personligen föredrar att delta i loppet. Många kändisar väljer dessutom att delta i loppet och det finns många anledningar till att de väljer att göra det.

Det är alla typer av kändisar som deltar, även de inom film och musik, men främst är det forna och aktiva idrottsstjärnor som inte kan hålla sig ifrån denna fantastiska möjlighet. Att de deltar i Vasaloppet bidrar även till att fler är intresserade av att utföra det, vem vill inte delta i Vasaloppet tillsammans med en kändis och dessutom ha chansen att vinna? Bland annat hittar du Rickard Olsson från SVT:s “Vem vet mest?” Han brukar åka Vasaloppet och har dessutom en “cam” så att man får följa med honom på resan. Även Helena Ekholm, skidskytt, åker gärna Vasaloppet tillsammans med Bernt Johansson, Emma Igelström och Markus Grönholm. Alla dessa må syssla med sport men du kommer även se kända ansikten som kronprinsen av Danmark, Richard Herrey som är programledare för Sveriges radio och stjärnkocken Melker Andersson.

Givetvis kommer dessa ansikten att synas lite extra och det är vanligt att man under Vasaloppet även har insamlingar för olika ändamål, det innebär att man kan åka Vasaloppet och samla in pengar till någonting som man bryr sig om i samma veva. Detta är en fantastisk möjlighet för dig som alltid har drömt om att vara en riktig idrottsstjärna. Nio mil på skidor är en utmaning som inte alla klarar av och det krävs att man har en viss fysik samtidigt som man är mentalt förberedd på den stora utmaningen.