Skidhoppning, racing och snöskidåkning är alla populära aktiviteter.

Backhoppningens mål är att maximera distansen. Det är gjort på två långa skidor med korta, breda stjärtfenor som hjälper dig att hålla dig balanserad på rampen. Varje tävlingsdivision har en regel för maximal båthastighet. Därför är det upp till skidåkaren att förbättra avståndet de hoppar. För att öka din hastighet och ge dig själv ett längre hopp kan du göra ett enkel-, trekvarts- eller dubbelsnitt. Manliga hoppare har hoppat mer än 240 fot (73 meter) från en 6 fot (1,8 meter) ramp i hastigheter som överstiger 60 miles per timme (96 kilometer per timme). Kvinnliga skidåkare har hoppat från en 5 fot (1,5 meter) ramp mer än 170 fot (51,8 meter).

I skidåkning visar grupper av skidåkare en show för en publik, med ett visst tema, inför en publik av åskådare, musik, flera båtar eller andra former av underhållning. Det här är den typ av vattenskidåkning du kan se i tv-program eller filmer, där människor från en pyramid står på varandras axlar och de bedöms utifrån svårighetsgrad och prestanda inför publik.

Den snabbaste vattenskidåkningen är skidracing, vilket innebär att flera vattenskidåkare tävlar runt en angiven bana. En båtförare, en observatör och en eller två skidåkare utgör ett lag. En observatör tittar på skidåkarens signaler och skickar dem till föraren när föraren bogserar åkaren i olika hastigheter, med tanke på vattenförhållandena.

Vad får wakeboard att fungera?

Du står på en liten bräda när en motorbåt mjukt drar dig över en lugn sjö. Denna tysta, trevliga åktur förvandlas snabbt till en hisnande, adrenalinpumpande upplevelse. Du spänner rephandtaget och svänger snabbt in i båtens kölvatten, kastar dig 20 fot (6 meter) upp i luften och landar tillbaka i vattnet. Denna spännande upplevelse drar erfarna wakeboardveteraner tillbaka till sporten och lockar nya äventyrare till denna snabbt växande vattenaktivitet.

Wakeboardåkare använder kölvattnet som skapas av motorbåtar för att göra gravitationstrotsande hopp och rörelser. Wakeboarding, den våta och vilda kusinen till skridskoåkning, snowboardåkning, vattenskidor och surfing, är en av världens snabbast växande vattensporter. Wakeboarding njuts av cirka tre miljoner människor i USA, och wakeboarding efterfrågas av fyra miljoner människor globalt.

Wakeboarding blev populärt på 1980-talet när surfare kopplade på båtar med hjälp av ett rep, liknande vattenskidor. När wakeboard-vurmarna växte i popularitet skapade surfare sina wakeboards. Medan de bogserades av en motorbåt bibehöll dessa nya brädor balans och stabilitet, ökade hastigheten och kraften och producerade större vågor. Wakeboarding blev en välkänd extremsport på 1990-talet, och det skapade en kultur som inkluderar specialiserad utrustning, mediabevakning, turneringar och professionella organisationer.

Wakeboard är en typ av Wakeboard.

Wakeboard är en relativt enkel sport att ta till sig, speciellt om du tidigare har surfat. Wakeboard skiljer sig från vattenskidor genom att den färdas i en lägre hastighet och i en annan vinkel, vilket kan vara svårt för den som är van vid vattenskidor. Oavsett din nivå av vattensportexpertis kan du lära dig att montera din bräda, utveckla förmågor i olika wakeboardpositioner och till och med göra ett hopp i bara några klasser.

Först och främst: En nybörjare kan ha svårt att komma upp på sin Wakeboard, men det är ganska enkelt. Börja sittande med böjda ben, raka armar och brädan parallellt med båten. Låt fartyget lyfta dig när det avgår. Håll samma vikt på båda fötterna när du väl står. Håll axlarna i linje med höfterna och huvudet uppåt.