I Indien är skidåkning populärt.

Om du vill tillbringa din semester med att utforska snötäckta berg, kommer skidåkning i Indien att ge dig en fantastisk möjlighet att göra det. De många destinationerna i Indien är tillräckligt för att ge dig en adrenalinkick, med nyfallna isflingor, genomträngande svala vindar och himmelsrörande berg.

Angående skidåkning

Detta tidsfördriv innebär att du glider på snö medan du bär skidor, ett par långa, smala remsor av flexibelt material fästa under fötterna. Den är indelad i tre grupper.

  • Nordisk skidåkning innebär att man fäster bindningen till tårna på pjäxorna snarare än på hälarna.
  • Alpin skidåkning använder fasta hälbindningar som fästs på både tår och klackar på pjäxan.
  • Telemarksskidåkning är den äldsta och mest autentiska formen av sporten, som kombinerar nordiska och alpina skidåkningsegenskaper.

Skidor, bindningar, stövlar och en hjälm krävs alla för att glida över snön.

Indiens bästa skidplatser

Auli ligger i Chamoli-distriktet i Garhwal-regionen, på en genomsnittlig höjd av 2800 meter. Den kuperade terrängen här, avgränsad av Himalayas snöklädda toppar, ger panoramautsikt över de höga bergsområdena Nanda Devi, Kamet och Mana Parvat. Dessutom erbjuder de sylviska områdena på denna plats ett förtrollande landskap av äppelodlingar och deodarträd.

Denna plats har blivit en populär skidort i Indien på grund av dess långa sträcka av sylviska toppar och snöiga dalar. De magnifika backarna i Auli väntar på dem som är intresserade av vintersport. Dessa backar, prickade med deodar- och ekar, minskar hastigheten på de svidande vindarna och ger en stressfri upplevelse för skidåkare. Läs mer om Auli Skidåkning.

Gulmarg är en av Indiens mest välkända bergsresorter, belägen i Baramula-distriktet Jammu & Kashmir. Den är berömd för sin bakgrund av snöklädda toppar och vidsträckta gröna betesmarker, som bokstavligen betyder “blomsterängar”. Platsen blommar för fullt på somrarna, med prästkragar och blåklockor runt om, men scenen förändras dramatiskt på vintrarna när allt är täckt av isflingor.

Den berömda Gulmarg-gondolen, som anses vara världens högsta linbana, ligger också i denna vackra bergsstation. Denna linbana är också Asiens längsta, med 36 hytter. Den oländiga terrängen, tillsammans med det kraftiga snöfallet, ger en oförglömlig upplevelse. Alla handlingar äger rum på Pir Panjal Range, som har berget Aparwhat på sin högsta topp. Lär dig mer om Gulmargs skidkurs.

Solang Valley: På vägen från Manali till Rohtang Pass finns en en rad massiva sluttningar som kallas Solang Valley. Detta stora snöfält är en av de trevligaste backarna i området och lockar många skidåkare. Dalen är omgiven av isflingor och ger en fantastisk bild av snötäckta berg och glaciärer. Det ger den perfekta marken för att glida över nysnö på vintern. Skärmflygning, fallskärmshoppning, ridning och zorbing tar sin plats när snön smälter på sommaren. Lär dig mer om skidåkning i Solang Valley.